Bir toplantıdasınız, karşınıza çıkan tabloda kafanızı kurcalayan ve tam anlamıyla doğru olmadığına inandığınız bilgiler var. Bu bilgiler ışığında karar almanız gerekiyor ve erteleme şansınız yok. O anda keşke, birkaç küçük hareketle, perdeye yansıyan figürleri, kendi sisteminize bağlanarak, gerçek verilerle doğrulama şansınız olsa; ne kadar da paha biçilemez olurdu değil mi?
Ya da bir doktorsunuz, acil bir vakaya müdahale etmeniz gerekli. Zaman kısa ve çok hızlı şekilde karar vermeniz gerekiyor. Hastanın tıbbi hikayesini, düzenli kullandığı ilaçları, alerjilerini, vb? anında görüntüleyebilseydiniz, sizce vereceğiniz karar hedefe çok daha yakın olmaz mıydı?
Yakın zamanda, MIT bünyesindeki bir ekip şu anda prototip aşamasında olan, yeni buluşlarını lanse ettiler.
Yukarıda verilen, ve yazının devamında izleyeceğiniz videoda göreceğiniz örneklerde; doğru karar vermemize 5 duyumuzun yanında, bir altıncı duyu olarak bilgi girişi sağlayan bu cihaz, devrim yaratacak nitelikte gibi gorunuyor.
Bu yeniliğe verilen ad ise? -Evet, doğru tahmin- ?Sixth Sense?
350 USD?lik maliyeti ve hali hazırda bulunan teknolojik alt yapıyı kullanması sayesinde, hızlıca seri üretimine başlanabilecek bir kurguya sahip bu sistemin, öne çıkan 2 karakteristik özelliği var:
1) Vücut ve el hareketleri ile eş zamanlı ve entegre çalışması
2) Bilgiyi kağıt ve ekran bağımlığından kurtarıyor olması
Gerçek dünya ile dijital dünyayı birleştirerek düzenli ve anlık bilgi erişimine imkan saglayan ”Sixth Sense”, günümüz dünyasında büyük bir boşluğu doldurmaya aday görünüyor.
Bu adaylığın sonucunda ise, yakın gelecekte gerçek hayat ile dijital dünya arasında yer alan bir çok ekipmanın (bilgisayar, televizyon, cep telefonları, vb..)çalışma mantığının temelden değişmesi kaçınılmaz olacak.
Günün sonu:
Sixth Sense başkaları tarafından görünemez olmalı!!! Yansıtma yerine kontak lens kullanılmaya başlanmalı.
2 Replies to “Teknolojik His”