Fikir Tohumlarini Yesertmek

Adeta bir ağaç gibidir yeni bir fikir?

İlk filizlenmeye başladığında kırılgan ve her türlü dış etkenden çok kolayca etkilenebilir bir durumdadır. Ancak gerekli kaynaklara ulaşabilirse bir ormanı oluşturabilecek yeni tohumların (fikir kıvılcımlarının) ev sahipliğini çok rahat yapabilir.

Nedir toprakta ksıa bir süre önce tohum çatlatmış filizi ezecek dış etkenler? Birinci sırada yersiz eleştiriler var. Hemen arkasından ön yargı koşar adımlarla gelmekte, 3. sırada ise regülasyonlar ve kurumsal yapılar yer alır diyebiliriz heralde?

Bu ezici etkenlere karşı nasıl bir koruma altına alabiliriz narin fikrimizi? Bir kere her şeyden önce bu yeni filizlenen fikri bir grup destekleyici bireyle birlikte ele almalıyız. Farklı arka planlara ve bakış açılarına sahip bu arkadaşların destekleyici olmaları ise en büyük olmazsa olmazdır. Çünkü yeni fikirler bir başka yeni fikir ile hava da çarpıştığı esnada filizin kökleri daha kuvvetli bir biçimde toprağa sarılmaya başlar.
Bu durumda yeni fikir çok daha sağlam, anlaşılabilir ve uygulanabilir bir yapıya sahip olur.

Ancak filize can suyu verecek olan etken ise bu ?destekçi? ekibi yönlendirecek bir lider olacaktır.
Yaratıcı ekibi yönlendirecek liderin her şeyden önce ?tutku?ya sahip olması gerekir.
Tutklu bir biçimde yaratıcı ekibi besleyecek olan lider destekleyici fikirlerin havada çok daha fazla ve farklı şekilde çarpışmasını sağlayacak ve geleceğin fikir ormanı için çok daha fazla tohum serpiyor olacaktır.

Günün sonu:

?İyi? yeni fikirler çok nadiren TEK kişiden çıkar?

Leave a Reply